UFO

Ik heb altijd moeite met het uitspreken van “Bonny Doon”. Vooral omdat ik mij al tig keer heb krom gelachen met de Ch’tis van Dany Boon, en veel van zijn shows daarvoor. De spraakverwarring is bijgevolg omnipresent 🙂

Mijn eerste sip van Bonny Doon’s wijnen nam ik bij Brasserie Latem. De chef trakteerde ons op het einde van de avond op een ge-wel-dig glas halfzoete rode wijn. “De wijnmaker, een halve zot, smijt gewoon een bunch frambozen bij de wijn tegen het einde van de fermentatie. Dat zorgt voor een glas vol fruit en zoetigheid, ’t is crazy.”
En het was!

Ongeacht wat het zou kosten, Bonny Doon Vineyard zou voor mij een must-linger zijn, iets wat ik niet noodzakelijk in de kelder moest hebben, maar wel levenslang naar wou verlangen. Iconisch. De Syrah Le Pousseur zou uiteindelijk een plekje in de onoverzichtelijke kelder vinden, een plaatsje reserverend voor de (voor mij althans) mytische Cigare Volant.

Corona-kerst en mijn allerbeste helft brachten mij een pakketje, waaronder begot een 75 cl staal Cigare Volant, één van mijn ultimate bucketlist-wijnen.
Ik moest dus én geduld én objectiviteit inbouwen in de degustatie, kwestie van vooroordelen en eventuele ontgoochelingen te kaderen. Dochter An (wijnneus tot en met) en zoon Thomas (kent er werkelijk niks, maar dan ook niks, van) zouden het proefpanel vervolledigen. Antje, who else, stemde snel in en Thomas volgde verbazend snel. Hij had, buiten mijn stoutste verwachting om, fruit en gezelligheid in deze wijn gedetecteerd. #prouddad 🙂

Ik kan mij voor de kop schieten dat ik zo lang heb gewacht om dit te proeven. Anderzijds ben ik geweldig blij dat ik die tijdsspanne heb ingebouwd. Ik kon daarmee 2 andere vliegen mee vangen.

Bonny Doon vineyards is intussen verkocht (aan WarRoom Ventures LLC). Ik hoop vurig dat de basisfilosofie van het huis onaangeroerd blijft, maar weet dat dit utopisch is. Nieuwe bazen zijn altijd nieuwe wetten. Randall Grahm zou aan het roer blijven… (maar hoelang?). De wijnen van Bonny Doon zijn verkrijgbaar via Swaffou. Of course kan je ook bij mij terecht daarvoor.

Dus: nu kopen! en (een beetje bang) afwachten wat de toekomst brengt voor dit domein.

degustatienota